Sade sati

 

 

 

 

 Želite izvedeti kdaj boste imeli Sade Sati vi?

Pišete mi na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Preračun naredim brezplačno. Ne pozabite zapisati datuma, letnice, ure in minuter ter kraja in države rojstva!

Vabljeni!

 

Sade sati

Sade Sati (Sadhesati) je obdobje, ki se v življenju posameznika pripeti približno na vsakih 21 oz. 22 let in traja okoli 7 let in pol. Kdaj ima posameznik prvi Sade Sati je za vsakogar drugače. Nekateri ga živijo že v otroštvu, drugi v obdobju odraščanja, spet tretji med časom študija. A zagotovo vsi preživimo svoj prvi Sade sati do svojega 29. leta (21/22 let + 7,5 let).

Astrološko gledano je to tranzit (prehajanje) planeta Saturna nad našo rojstno Luno. Astrološka karta ima 12. hiš, torej 12. znamenj in v enem izmed njih se je nahajal Luna v trenutku našega rojstva. Ko se Saturn približa znamenju pred rojstno Luno, se nam začne Sade Sati. "Vrh" Sade Satija je, ko Saturn prehaja znamenje v katerem je Luna in zaključni del, ko se premakne v naslednje znamenje od naše rojstne Lune. Saturn je počasen planet in za prehod (tranzit) skozi eno astrološko znamenje potrebuje približno 2,5 leti. Torej, 2,5 x 3 leta je 7,5 let. Zaradi astronomskih razlogov, pa se ta čas včasih podaljša ali celo skrajša.


Indijci dajo veliko poudarka na to obdobje, saj vedo, da je to obdobje namenjeno globoki duhovni rasti, velikemu duhovnemu napredku. V tem času naj bi se posameznik srečal z najrazličnejšimi težavami, čustvenimi stiskami, izgubami oziroma lahko tudi s smrtjo njemu dragih oseb, živali, predmetov, stvari kot tudi materialnimi, psihičnimi in zdravstvenimi težavami. Nekako gre za zaključevanje starega in začetek novega. Dejansko je to čas upočasnjenega dogajanja, da stvari nič več ne "tečejo tako zlahka" kot so mogoče pred tem obdobjem. Nekateri to obdobje imenujejo kar 7,5 let nesreče in žalosti. Vsak med nami to obdobje doživi na sebi lasten način in na različnih področjih življenja, to pa je razvidno iz trenutka rojstva posameznika.


Duhovna rast je zelo pomembna za evolucijo človeštva, saj je videti, da materialno področje že kar obvladamo.
Sade Sati obdobje ni namenjeno kaznovanju, temveč zgolj prebujanju in soočanju z našo notranjostjo, duhom (dušo, Atmo) in delom za druge (Karma Yogo). Težave, s katerimi se srečamo, nas "zrahljajo" in iluzije prično odpadati, zato mi Svet ter stvari pričnemo videti takšne, kot so v resnici. V tem obdobju se karma najbolj "oddeluje" in to je pravzaprav dobro. Namen Sade Satija je naša notranja preobrazba.

V Jyotishu (Đotišu) poznamo veliko ukrepov, s pomočjo katerih lahko "omilimo" težo tega časa ter preobrazimo neravnovesja v nas, še preden se izrazijo navzven. Najboljše kar lahko v tem času (in seveda že preje) naredimo je sprejemanje težav in takojšnje iskanje rešitev zanje.
Potrebno se je znebiti občutka krivde, da smo mi ubogi, ker se nam neka stvar dogaja. Priporoča se redna tiha meditacija - da poiščemo tišino znotraj sebe ter s tem izklopimo osebnosti vsaj za nekaj trenutkov dnevno. Torej gre za izklop vseh misli našega uma. Ravno tako se priporoča, da čim več prebiramo duhovno literaturo, se poglabljamo vase, čutimo ponotranjenje, ozaveščamo zdrav način življenja, smo solidarni.

Izvajanje asan, zdrava prehrana, negovanje čistih misli in še kakšne druge tehnike za modifikacijo karmičnih vplivov (npr. prepevanje manter) se tudi svetujejo. Če se posameznik, v obdobju Sade Satija ne "obrne vase", se lahko dogodi, da mu "Šani (Saturn) vzame vse" na kar je navezan.
Močna zvočna tehnika, ki pripomore pri modifikaciji karme je zagotovo planetarna meditacija. Njen namen je ustvariti ravnovesje in mir znotraj nas; torej harmonijo.

Posebno priporočljive so za harmonizacijo Saturnove energije v nas - donacije  oziroma dobra dela za reveže, invalide, starejše in osamljene ter vse ostale ljudi "z dna socialne lestvice", saj je to populacija, ki "uteleša" oziroma predstavlja Saturna. S skladnimi aktivnostmi lahko učinkovito izboljšamo svojo karmo. Če z zgoraj omenjenimi aktivnostmi začnemo že v obdobju pred Sade Satijem, večjih problemov tekom Sade Satija ne bi smelo biti.

Darovanja za Saturna je najbolje izvajati ob sobotah, saj je sobota Saturnov dan. In ravno zato se svetuje vse zgoraj naštete aktivnosti izvajati ob sobotah, tako se vaš "bančni račun" za planet Saturn "polni".

 

Prevedla sem tudi knjigo Veličastni Saturn (mitološka zgodba), ki opisuje čas Sade Satija.
Ta knjiga je bila natisnjena iz donacij za Saturna in se zato podarja. Priporoča se jo prebrati tistim, ki želite izvedeti kaj več o delovanju karme ter bolje razumeti delovanje ''energije Saturna'' v nas.