Jyotish jantre

Kaj je jantra in kakšen je njen namen?

Jantra je zelo kompleksen duhovni instrument, talisman ali mistični diagram, običajno vtisnjen v baker, srebro, nerjaveče jeklo ali drugo kovino, ki je primerna za graviranje in se lahko posrebri oziroma pozlati.

Glavni namen uporabe janter je v tem, da z zaporednim gledanjem numerične sredine in razmišljanjem o točno določenih številih, pomaga harmonizirati principe, ki so utelešeni v nas že od rojstva. Preko te tehnike lahko posameznik tudi izpove svoje želje in doseže njihove izpolnitve. To je tehnika, ki velja za eno izmed najenostavnejših in najkrajših.

 

Vrste janter

Obstaja več različnih vrst janter: numerične, astrološke, slikovne, devi, Gayatri, Vastu jantre itd.
So pa tudi različne za različna življenjska obdobja in življenjska področja, za to pa je potrebno izostreno oko Jyotishini/ja, ki preko kraja, ure in dneva rojstva priporoči katero jantro naj bi posameznik nosil, gledal oziroma aktiviral v določenem obdobju. Sicer pa so na voljo jantre za osebno rast in duhovni razvoj, zdravje, boljše medsebojne odnose, poslovni, finančni uspeh in vse ostalo kar si posameznik zaželi.

 

Uporaba in vzdrževanje jantre

Uporaba oziroma gledanje Yanter je ena izmed mnogih načinov modifikacije karme. S tem početjem odstranimo "zločudne" učinke planetov iz našega trenutka rojstva ter povečamo pretok pozitivnih vplivov.

Glede na to, da so jantre delno numerične, je potrebno slediti nizu številk v določenem zaporedju, od najmanjše do največje. Zaporedno gledanje vpliva na mirno in osredotočeno dejavnost uma, njeni pozitivni učinki pa avtomatično vplivajo na zdravje in psihično počutje osebe, ki jantro gleda.
Jantro morate imeti nekje na vidiku in jo večkrat opazovati. Npr. pri sebi v žepu, na mizi, v službi pri računalniku, v dnevni sobi, avtomobilu, ko vozite itd. Bolj poglobljena uporaba pa zahteva tudi vizualizacijo številskega sestava na določenem predelu telesa, seštevanje številk v vseh različnih smereh, energiziranje hrane ali zdravil in drugo.

Glede vzdrževanja janter je pomembno, da je Yantra čista in se sveti (priporočam uporabo bombažne krpice in pasto za poliranje).

 

Aktivacija jantre

Jantra kot taka ne deluje sama po sebi. Potrebno jo je aktivirati (oživeti). Jantre, ki jih dobite, ko se zanje odločite, so pripravljene posebej za vas. Izbrane so glede na vašo rojstno karto oz. področje, ki ga želite izboljšati ali poudariti.

Vse jantre, ki jih pošiljam, so torej že delno aktivirane, saj mora jantro, pred prvo uporabo aktivirati že Jyotishi, s posebnim obredom energizacije in aktivacije.
Priporoča pa se tudi, da vsak posameznik izvede še preprost obred, ko jantro prejme (kratka navodila dobite skupaj z jantro). Tako boste lahko prejeli največ koristi, ki jih jantra doprinese.

 

Kako do jantre oziroma kompleta janter?

Jantre lahko uporablja vsakdo, lahko jih tudi podarite, toda posredovati morate rojstne podatke osebe.
Če želite naročiti jantro, ne potrebujete pristopiti Jyotish svetovanju.
Jantre so gravirane na medeninastih ploščicah, velikosti 5x5cm in imajo priložen podstavek. Prejmete jih v žakeljčku iz blaga, ki je primeren za vsakodnevno uporabo. Priložen podstavek uporabljate po želji.